Technische bijstand

Diensten

Het ervaren wetenschappelijk personeel van het laboratorium van het CRIC-OCCN verzekert ook een rol van technische bijstand voor wie advies zoekt over een welbepaald probleem betreffende betontechnologie en de ontwikkeling van samenstellingen (theorethische studie, aanmaak, proeven op vers en verhard beton).

Zichtbeton

Dankzij ons mobiel laboratorium zijn wij in staat, voor administraties en ondernemers,een evaluatie rechtstreeks op de werf uit te voeren voor vers (slump, volumieke massa, luchtgehalte, totale hoeveelheid water…) of verhard beton door het boren van kernen met het zicht op laboratoriumanalyses (druksterkte, splijtproef…).

Voor de werkstukken die om een voorafgaande evaluatie vragen, kunnen wij de wapeningen aanwezig in het beton localiseren en een evaluatie van de druksterkte van het beton uitvoeren door reeksen sclerotische metingen. Deze expertise wordt steeds bekrachtigd dmv een klein aantal destructieve proeven om de betrouwbaarheid van de resultaten te garanderen. Indien nodig, zijn proeven mogelijk voor de diagnose van eventuele pathologieën, zoals het carbonatatiefront, het chloridegehalte …